DC BLOCK 130.00 
AUDIA FLIGHT THREE S
AUDIA FLIGHT THREE S 3,950.00 

DC BLOCK 6

430.00 

Audiolabov DC Block 6 uklanja RFI/EMI i ‘DC na mreži’ kako bi isporučio čistu, rebalansiranu snagu za do šest zasebnih komponenti.

DC Block 6 nastavak je Audiolabovog DC Blocka cijene od 130 EURA koji je objavljen prošle godine. Međutim, tamo gdje je to dizajnirano za spajanje na pojedinačnu audio komponentu, DC Block 6 obećava da će “izvanredan učinak na kvalitetu zvuka” originala donijeti na šest komponenti odjednom.

Audiolabov DC Block 6 služi kao šesterostruki razdjelnik, ali s istim mrežnim filtriranjem i tehnologijom blokiranja istosmjerne struje koja se nalazi u izvornom DC bloku. Ovdje šest pojedinačno izoliranih izlaza isporučuje čistu, rebalansiranu snagu svakoj komponenti u audio ili AV sustavu i, kaže Audiolab, otključava pravi zvučni potencijal kompletnog sustava.

Smješten u elegantnom aluminijskom kućištu i proporcionalan za postavljanje s komponentama izvora i pojačala standardne širine, DC Block 6 ima OLED zaslon voltmetra koji vam prikazuje trenutni stvarni izmjereni napon mreže. No, naravno, ovo možete isključiti ako vam postane previše ometajuće tijekom sesije slušanja.

Sa stražnje strane nalazi se šest C13 IEC utičnica za napajanje vaših audio komponenti, dok jedan IEC kabel povezuje DC Block 6 s mrežnom utičnicom.

Mrežno napajanje u tipičnom domu očito je podložno smetnjama izazvanim nizom problema, uzrokujući izobličenje valnog oblika izmjenične struje prije nego što stigne do svake komponente, stvarajući šum u audio signalu i degradirajući zvuk.

Jedan čest problem je ‘DC na mreži’. U teoriji, naša bi tehnika trebala primati čisti AC, sa savršeno simetričnim sinusnim valom koji se izmjenjuje između pozitivne i negativne faze. Međutim, prisutnost ‘asimetričnih opterećenja’ uzrokuje pomak valnog oblika, što rezultira prisutnošću istosmjernog napona na izmjeničnom napajanju.

Audiolab kaže da AC transformatori koji se obično koriste u kućnoj audio opremi ne mogu tolerirati prisutnost značajnih razina istosmjernog napona bez ugrožavanja. Rečeno nam je da manje od 500 mV istosmjerne struje – tipične za prosječnu opskrbu električnom energijom u kućanstvu – može biti dovoljno da izazove zasićenje toroidalnih transformatora poput onih koji se nalaze u nekim pojačalima, što nepovoljno utječe na zvučnu izvedbu i može uzrokovati zvučne mehaničke vibracije.

Blokiranjem ili poništavanjem istosmjernog napona unutar mrežnog napajanja izmjeničnom strujom, Audiolab DC Block 6 ispravlja istosmjerni pomak i ponovno balansira glavni sinusni val. DC Block 6 također sadrži specijalizirani krug za filtriranje visokih performansi koji uklanja RFI/EMI kontaminante iz glavnog napajanja.

Proizvođač kaže da to smanjuje buku diferencijalnog načina rada (pojačanu jeftinim prekidačkim napajanjem koje koriste mnogi kućanski uređaji) i buku uobičajenog načina rada (pojačanu smetnjama u zraku od telefona, Wi-Fi mreža i Bluetootha).

Brand

AUDIOLAB

Back to Top