Innuos STATEMENT 1TB
Innuos STATEMENT 1TB 13,990.00 
Merason Frérot
Merason Frérot 1,190.00 

Merason DAC1

MERASON DAC1, vrhunske performanse, vrhunski ručno rađeni švicarski DAC.
Izrađen od najboljih komponenti, neki ga smatraju moguća najboljim DAC-om..

5,000.00 

Merasonova vizija prilikom dizajniranja DAC-1 nije bila izgraditi jedinicu koja bi omogućila usvajanje višestrukih novih formata korištenjem novih tržišnih tehnologija. Umjesto toga, cilj je uzeti provjerene koncepte i komponente, koji su sastavljeni pažljivo i pažljivo. Merason vjeruje da je ovo najbolji mogući način za izgradnju DAC-a; onaj koji omogućuje glazbi da zasja jače od prenapuhanih listova sa specifikacijama.

U srcu DAC-1 su dva Burr-Brown PCM1794-A konverterska čipa. Konfiguriran kao dvostruki mono uređaj, DAC-1 koristi jedan čip za svaki kanal. PCM1794-A ima strujni izlaz, a strujni signal mora se pretvoriti u naponski signal. Ne zadovoljavajući se korištenjem operacijskih pojačala (OP pojačala), Merason se odlučio za složenu, diskretnu strukturu. Naponski signal dobiven na ovaj način se sprema u izlazni stupanj pomoću tehnologije klase A.

DAC-1 koristi potpuno simetričan put izlaznog signala. Obrada analognog signala dosljedno je simetrična od modula D/A pretvarača do izlaznog stupnja. Niskopropusni filtri s visokokvalitetnim kondenzatorima od srebrne tinjca nalaze se između modula pretvarača i izlaza. Izlazna DC-zaštita se vrši preko folijskih kondenzatora.

Velika pažnja posvećena je i rasporedu matične ploče kako bi se postigao izvanredno visok omjer signala i šuma.

Snaga je ključna za svaku komponentu i DAC-1 koristi odvojene, višestruke tračnice za napajanje. Digitalni krug opslužuje neovisni transformator u odnosu na onaj koji se koristi za analogni krug. Upotrebom dva transformatora postoji osiguranje da su osjetljivi signali u odgovarajućim dijelovima sačuvani i da nikada ne ometaju druge.

USB ulaz sposoban je za rukovanje visokokvalitetnom pločom iz Amanera: Combo 384, pločom poznatom po svojoj muzikalnosti. Naravno, cjelina je veća od zbroja dijelova, pa kada se svaki element uzme i primijeni na cijelu jedinicu, rezultat je, pa, zapanjujući.

Brand

MERASON

Back to Top