AURA 2 1,990.00 
AURA 1 STALCI 899.00 

AURA 1

Bookshelf Zvučnici s audiofilskim pedigreom.

1,490.00 

AURA je najnovija inovativna linija u Wharfedale obitelji zvučnika. Inspirirana serijom ELYSIAN, nova serija Aura postavlja standarde u svojoj klasi.

Zahvaljujući visokokvalitetnoj izradi, serija Aura blista kao umjetničko djelo. Ali ovi zvučnici nisu samo za oči, oni uranjaju vaše uši usred koncerata.

Serija AURA ništa ne prepušta slučaju pa se ovdje koristi Wharfedaleov svjetski poznati AMT pretvarač (Air Motion Transformer), koji obećava nevjerojatnu transparentnost u visokofrekventnom području. Svaki glazbeni detalj reproduciran je s prirodnom jasnoćom i iznimno niskom distorzijom.

Srednjotonci i woofer membrane sastoje se od posebno razvijene matrice od tkanog stakloplastike, koja je povezana sa šasijom od tlačno lijevanog aluminija visoko fleksibilnim gumenim okvirom. S ovom mješavinom materijala, inženjeri Wharfedalea uspijevaju usvojiti učinkovitost i prolaznu točnost AMT visokotonca. Rezultat je besprijekoran prijelaz između visokih, srednjih i niskih frekvencija.

Za svoju seriju AURA, Wharfedale koristi SLPP (Slot Loaded Profiled Port) dizajn bas refleksa. Protok zraka utiskuje se u prostoriju pod visokim tlakom i brzinom kroz niz otvora s prorezima u podnožju. Ovaj složeni dizajn smanjuje neželjene turbulencije na izlazu i dodatno poboljšava učinkovitost basa.

Kako bi sve to spojili u audiofilsko umjetničko djelo, inženjeri oko Petera Comeaua razvili su skretnicu u stotinama sati testova slušanja koja odgovara seriji AURA.

Zvučnici su dostupni u crnoj i bijeloj boji, kao iu prirodnom furniru od zrnatog oraha i presvučeni su klavirskom završnom obradom.

 

AURA 1

Wharfedaleova nova serija zvučnika AURA crpi inspiraciju iz tvrtkinih luksuznih, vrhunskih Elysian modela, a čak koristi i neke od istih naprednih tehnologija. AURA 1 ima AMT visokotonac visokih performansi, jedinstveni materijal srednje/bas membrane i skretnicu za čiji razvoj i usavršavanje je bilo potrebno stotine sati.

 

Napredni dizajn presavijenog visokotonca

Prepoznatljivi visokotonac AURA 1 koristi presavijenu dijafragmu kako bi dobio puno veći visokotonac na manjem području. Membrana visokotonca uronjena je u snažno magnetsko polje kako bi mu dala munjevito vrijeme odziva. Reproducira svilenkasto glatke visoke tonove s minimalnim izobličenjem i nevjerojatnim detaljima.

 

Čisti srednji i basovi

Srednjetonskim i bas frekvencijama upravlja 5″ woofer membrane s matricom od staklenih vlakana. Ovaj driver ima pažljivo dizajniranu strukturu motora, uključujući visokofleksibilni gumeni okvir, koji pomaže minimizirati izobličenje čak i u situacijama s velikim ekskurzijama. Omogućuje točan, kontroliran srednji i niski tonovi do 48 Hz.

 

Precizno podešene skretnice

Dobri drajveri trebaju izvrsne skretnice kako bi zvučali najbolje što mogu. Wharfedale je proveo stotine sati fino ugađajući skretnicu u AURA 1, koristeći i naprednu analizu i pažljivo slušanje. Kao rezultat, ove skretnice osiguravaju da niskotonac i visokotonac sviraju točno one frekvencije za koje su dizajnirani, dok prijelaz između dvaju zvučnika ostaje besprijekoran. Krugovi skretnice za visokotonac i niskotonac izgrađeni su na vlastitim strujnim pločama kako bi spriječili smetnje i šum u jednadžbi.

 

Promišljen dizajn kutije zvučnika koji je praznik za oči

AURA 1s je lijepa za pogledati, ali iza te ljepote leži mnogo svrhe i promišljenosti. Svaka je kutija izrađena s više slojeva različitog drva što smanjuje problematične rezonancije panela na gotovo nečujno. Nedostatak oštrih kutova pomaže u raspršivanju zvuka dok eliminira odbijajuće refleksije.

Wharfedaleov patentirani SLPP (Slot Loaded Profiled Port) poboljšava izlaz basa zvučnika. Priključci usmjereni prema dolje usmjeravaju protok zraka iz ormarića prema dolje kroz niz otvora u podnožju svakog zvučnika kako bi se izjednačio tlak zraka u prostoriji i unutar ormarića. Ono što to jednostavno znači je smanjena turbulencija (ili “puhanje”) i povećana učinkovitost.

 

2-sistemski kompaktni zvučnik

Tip kućišta: Bas refleks

Woofer od 5″ (130 mm) obložen fiberglasom

Visokotonac 27 x 90 mm AMT

Osjetljivost (2.83V @ 1m) 86dB

Preporučena snaga pojačala 25-100W

Vršni SPL 102dB

Nazivna impedancija 6 Ohma (kompatibilno 8 Ohma)

Minimalna impedancija 4,1 Ohm

visina 386 mm,

širina 246 mm,

Dubina 352 mm

Neto težina: 12,5 kg/kom

Brand

WHARFEDALE

Back to Top