AURA 3 2,990.00 
AURA 1 1,490.00 

AURA 2

Zvučnici izgrađeni na naslijeđu i inovacijama.

1,990.00 

AURA je najnovija inovativna linija u Wharfedale obitelji zvučnika. Inspirirana serijom ELYSIAN, nova serija Aura postavlja standarde u svojoj klasi.

Zahvaljujući visokokvalitetnoj izradi, serija Aura blista kao umjetničko djelo. Ali ovi zvučnici nisu samo za oči, oni uranjaju vaše uši usred koncerata.

Serija AURA ništa ne prepušta slučaju pa se ovdje koristi Wharfedaleov svjetski poznati AMT pretvarač (Air Motion Transformer), koji obećava nevjerojatnu transparentnost u visokofrekventnom području. Svaki glazbeni detalj reproduciran je s prirodnom jasnoćom i iznimno niskom distorzijom.

Srednjotonci i woofer membrane sastoje se od posebno razvijene matrice od tkanog stakloplastike, koja je povezana sa šasijom od tlačno lijevanog aluminija visoko fleksibilnim gumenim okvirom. S ovom mješavinom materijala, inženjeri Wharfedalea uspijevaju usvojiti učinkovitost i prolaznu točnost AMT visokotonca. Rezultat je besprijekoran prijelaz između visokih, srednjih i niskih frekvencija.

Za svoju seriju AURA, Wharfedale koristi SLPP (Slot Loaded Profiled Port) dizajn bas refleksa. Protok zraka utiskuje se u prostoriju pod visokim tlakom i brzinom kroz niz otvora s prorezima u podnožju. Ovaj složeni dizajn smanjuje neželjene turbulencije na izlazu i dodatno poboljšava učinkovitost basa.

Kako bi sve to spojili u audiofilsko umjetničko djelo, inženjeri oko Petera Comeaua razvili su skretnicu u stotinama sati testova slušanja koja odgovara seriji AURA.

Zvučnici su dostupni u crnoj i bijeloj boji, kao iu prirodnom furniru od zrnatog oraha i presvučeni su klavirskom završnom obradom.

AURA 2

Wharfedale nas je oduševio svojim luksuznim, vrhunskim Elysian zvučnicima. Tvrtkina nova linija zvučnika, nazvana AURA, koristi nešto od iste napredne tehnologije, ali po pristupačnijoj cijeni. AURA 2 je veliki zvučnik koji se montira na stalak koji ima AMT (Air Motion Transformer) visokotonac visokih performansi, jedinstveni materijal za srednjetonce i bas membranu te fino podešenu skretnicu za koju je Wharfedaleu trebalo stotine sati da je razvije i usavrši.

Trosmjerni dizajn za zvučnu izvrsnost

Dizajn trosmjerne drajvere AURA 2 pomaže u postizanju maksimalnog razdvajanja i jasnoće. Prepoznatljivi visokotonac koristi presavijenu dijafragmu kako bi dobio puno veći visokotonac na manjem području. Membrana visokotonca uronjena je u snažno magnetsko polje kako bi mu dala munjevito vrijeme odziva. Reproducira svilenkasto glatke visoke tonove s minimalnim izobličenjem i nevjerojatnim detaljima.

Srednjim frekvencijama upravlja 4″ drajver, dok niskim frekvencijama upravlja 6-1/2″ woofer. Oba vozača koriste Wharfedaleovu jedinstvenu matričnu dijafragmu od tkanih staklenih vlakana. Materijal je i lagan i krut, dajući vozačima realističan napad i propadanje. Srednjetonski i niskotonski zvučnik na svakom zvučniku smješteni su u šasiji od tlačno lijevanog aluminija i imaju strukturu motora s niskom distorzijom. To pomaže zvučnicima da ostvare besprijekoran zvuk čak i na najzahtjevnijim pjesmama.

Crossoveri stvoreni stotinama sati testiranja

Dobri drajveri trebaju izvrsne skretnice kako bi zvučali najbolje što mogu. Wharfedale je proveo stotine sati fino ugađajući skretnicu u AURA 2s, koristeći i naprednu analizu i pažljivo slušanje. Kao rezultat toga, ove skretnice osiguravaju da niskotonac, srednjetonac i visokotonac sviraju točno one frekvencije za koje su dizajnirani, dok prijelaz između zvučnika ostaje besprijekoran. Krug skretnice visokotonca/srednjetonca postavljen je na vlastitu ploču, odvojenu od sklopa skretnice niskotonca. To pomaže da se smetnje i preslušavanje ne uključe u jednadžbu.

Promišljen dizajn kutia zvučnika  koji je praznik za oči

AURA 2s je lijepa za pogledati, ali iza te ljepote leži mnogo svrhe i promišljenosti. Svaka je kutija izrađena s više slojeva različitog drva što smanjuje problematične rezonancije panela na gotovo nečujno. Nedostatak oštrih kutova pomaže u raspršivanju zvuka dok eliminira odbijajuće refleksije.

Wharfedaleov patentirani SLPP (Slot Loaded Profiled Port) poboljšava izlaz basa zvučnika. Priključci usmjereni prema dolje usmjeravaju protok zraka iz ormarića prema dolje kroz niz otvora u podnožju svakog zvučnika kako bi se izjednačio tlak zraka u prostoriji i unutar ormarića. Ono što to jednostavno znači je smanjena turbulencija (ili “puhanje”) i povećana učinkovitost.

3-sistemski kompaktni zvučnik

Tip kućišta: Bas refleks

Woofer od 5″ (130 mm) obložen fiberglasom

Srednjotonac 4″ (100 mm) obložen fiberglasom

Visokotonac 27 x 90 mm AMT

Osjetljivost (2.83V @ 1m) 88dB

Preporučena snaga pojačala 25-150W

Vršni SPL 103dB

Nazivna impedancija 6 Ohma (kompatibilno 8 Ohma)

Minimalna impedancija 3,5 Ohma

visina 560 mm,

širina 286 mm,

Dubina 402 mm

Neto težina: 20,5 kg/kom

Brand

WHARFEDALE

Back to Top