AURA 4 3,990.00 
AURA 2 1,990.00 

AURA 3

Wharfedale najnoviji inovativni toranjski zvučnik

2,990.00 

AURA je najnovija inovativna linija u Wharfedale obitelji zvučnika. Inspirirana serijom ELYSIAN, nova serija Aura postavlja standarde u svojoj klasi.

Zahvaljujući visokokvalitetnoj izradi, serija Aura blista kao umjetničko djelo. Ali ovi zvučnici nisu samo za oči, oni uranjaju vaše uši usred koncerata.

Serija AURA ništa ne prepušta slučaju pa se ovdje koristi Wharfedaleov svjetski poznati AMT pretvarač (Air Motion Transformer), koji obećava nevjerojatnu transparentnost u visokofrekventnom području. Svaki glazbeni detalj reproduciran je s prirodnom jasnoćom i iznimno niskom distorzijom.

Srednjotonci i woofer membrane sastoje se od posebno razvijene matrice od tkanog stakloplastike, koja je povezana sa šasijom od tlačno lijevanog aluminija visoko fleksibilnim gumenim okvirom. S ovom mješavinom materijala, inženjeri Wharfedalea uspijevaju usvojiti učinkovitost i prolaznu točnost AMT visokotonca. Rezultat je besprijekoran prijelaz između visokih, srednjih i niskih frekvencija.

Za svoju seriju AURA, Wharfedale koristi SLPP (Slot Loaded Profiled Port) dizajn bas refleksa. Protok zraka utiskuje se u prostoriju pod visokim tlakom i brzinom kroz niz otvora s prorezima u podnožju. Ovaj složeni dizajn smanjuje neželjene turbulencije na izlazu i dodatno poboljšava učinkovitost basa.

Kako bi sve to spojili u audiofilsko umjetničko djelo, inženjeri oko Petera Comeaua razvili su skretnicu u stotinama sati testova slušanja koja odgovara seriji AURA.

Zvučnici su dostupni u crnoj i bijeloj boji, kao iu prirodnom furniru od zrnatog oraha i presvučeni su klavirskom završnom obradom.

 

AURA 3

Wharfedaleova nova serija AURA posuđuje izvrsnu tehnologiju iz njihove vodeće serije Elysian. AURA 3 je najtanji, najkompaktniji toranjski zvučnik u liniji. Ovaj prekrasni podni stalak pruža bogat, artikuliran zvuk zahvaljujući naprednom pogonu i dizajnu skretnice. Možete koristiti par AURA 3s kao prednji lijevi i desni zvučnik u vašem AURA sustavu kućnog kina ili kao fokus vašeg dvokanalnog glazbenog sustava. Napredni drajveri za fantastičnu sliku i zvuk

AURA 3 koristi trosmjerni dizajn drajvera za realističan zvuk i preciznu sliku. Njegov prepoznatljivi visokotonac koristi presavijenu dijafragmu kako bi dobio mnogo veći visokotonac na manjem području. Membrana visokotonca uronjena je u snažno magnetsko polje kako bi mu dala munjevito vrijeme odziva. Reproducira svilenkasto glatke visoke tonove s minimalnim izobličenjem i nevjerojatnim detaljima.

Srednjim frekvencijama upravlja 4″ drajver, dok niskim frekvencijama upravlja dvostruki 5″ woofer. Ovi drajveri koriste jedinstvenu Wharfedaleovu matričnu dijafragmu od tkanih staklenih vlakana. Materijal je i lagan i krut, dajući vozačima realističan napad i propadanje. Srednjetonski i niskotonski zvučnik smješteni su u šasiji od tlačno lijevanog aluminija i imaju strukturu motora s niskom distorzijom.

Savršeno usklađene skretnice.

Dobri drajveri trebaju izvrsne skretnice kako bi zvučali najbolje što mogu. Wharfedale je proveo stotine sati fino ugađajući skretnicu u AURA 3s, koristeći i naprednu analizu i pažljivo slušanje. Kao rezultat toga, ove skretnice osiguravaju da niskotonci, srednjetonci i visokotonci sviraju točno one frekvencije za koje su dizajnirani, dok prijelaz između zvučnika ostaje besprijekoran. Krug skretnice visokotonca/srednjetonca postavljen je na vlastitu ploču, odvojenu od sklopa skretnice niskotonca. To pomaže da se smetnje i preslušavanje ne uključe u jednadžbu.

Upečatljivo kućište napravljeno za čist zvuk

AURA 3s je lijepa za pogledati, ali iza te ljepote krije se puno svrhe i promišljenosti. Svaki je ormar izrađen s više slojeva različitog drva što smanjuje problematične rezonancije panela na gotovo nečujno. Nedostatak oštrih kutova pomaže u raspršivanju zvuka dok eliminira odbijajuće refleksije.

Wharfedaleov patentirani SLPP (Slot Loaded Profiled Port) poboljšava izlaz basa zvučnika. Priključci usmjereni prema dolje usmjeravaju protok zraka iz ormarića prema dolje kroz niz otvora u podnožju svakog zvučnika kako bi se izjednačio tlak zraka u prostoriji i unutar ormarića. Ono što to jednostavno znači je smanjena turbulencija (ili “puhanje”) i povećana učinkovitost.

3-sistemski kompaktni zvučnik

Tip kućišta: Bas refleks

Woofer od 5″ (130 mm) obložen fiberglasom

Srednjotonac 4″ (100 mm) obložen fiberglasom

Visokotonac 27 x 90 mm AMT

Osjetljivost (2.83V @ 1m) 88dB

Preporučena snaga pojačala 25-150W

Vršni SPL 104dB

Nazivna impedancija 6 Ohma (kompatibilno 8 Ohma)

Minimalna impedancija 3,1 Ohm

Visina 1037 mm

Širina 246 mm

Dubina 352 mm

Neto težina: 23 kg / kom

Brand

WHARFEDALE

Back to Top