MEDITERRANEO GOLD LEAF 8,700.00 
AURA 3 2,990.00 

AURA 4

Največi samostojeći zvučnik iz najnovije serije Wharfedale.

3,990.00 

AURA je najnovija inovativna linija u Wharfedale obitelji zvučnika. Inspirirana serijom ELYSIAN, nova serija Aura postavlja standarde u svojoj klasi.

Zahvaljujući visokokvalitetnoj izradi, serija Aura blista kao umjetničko djelo. Ali ovi zvučnici nisu samo za oči, oni uranjaju vaše uši usred koncerata.

Serija AURA ništa ne prepušta slučaju pa se ovdje koristi Wharfedaleov svjetski poznati AMT pretvarač (Air Motion Transformer), koji obećava nevjerojatnu transparentnost u visokofrekventnom području. Svaki glazbeni detalj reproduciran je s prirodnom jasnoćom i iznimno niskom distorzijom.

Srednjotonci i woofer membrane sastoje se od posebno razvijene matrice od tkanog stakloplastike, koja je povezana sa šasijom od tlačno lijevanog aluminija visoko fleksibilnim gumenim okvirom. S ovom mješavinom materijala, inženjeri Wharfedalea uspijevaju usvojiti učinkovitost i prolaznu točnost AMT visokotonca. Rezultat je besprijekoran prijelaz između visokih, srednjih i niskih frekvencija.

Za svoju seriju AURA, Wharfedale koristi SLPP (Slot Loaded Profiled Port) dizajn bas refleksa. Protok zraka utiskuje se u prostoriju pod visokim tlakom i brzinom kroz niz otvora s prorezima u podnožju. Ovaj složeni dizajn smanjuje neželjene turbulencije na izlazu i dodatno poboljšava učinkovitost basa.

Kako bi sve to spojili u audiofilsko umjetničko djelo, inženjeri oko Petera Comeaua razvili su skretnicu u stotinama sati testova slušanja koja odgovara seriji AURA.

Zvučnici su dostupni u crnoj i bijeloj boji, kao iu prirodnom furniru od zrnatog oraha i presvučeni su klavirskom završnom obradom.

Nova AURA 4 tvrtke Wharfedale nalazi se na samom vrhu nove linije zvučnika Aura. Njihov  je dizajn inspiriran modelima serije Elysian. Ovaj podni stalak koristi napredni dizajn drajvera i skretnice za pružanje izvanredne kvalitete i vrijednosti zvuka. Koristite par kao prednji lijevi i desni zvučnik u vašem sustavu kućnog kina AURA ili kao fokus vašeg dvokanalnog glazbenog sustava. Napredni drajveri.

AURA 4

koristi dizajn trosmjernog drajvera za široku zvučnu kulisu, preciznu sliku i realističan zvuk.

Počevši od vrha, pronaći ćete AMT (Air Motion Transformer) visokotonac visokih performansi koji daje visoke tonove. Ovaj jedinstveni dizajn visokotonca koristi presavijenu dijafragmu kako bi se dobio puno veći visokotonac na manjem području. Membrana visokotonca uronjena je u snažno magnetsko polje kako bi mu dala munjevito vrijeme odziva. Reproducira svilenkasto glatke visoke tonove s minimalnim izobličenjem i nevjerojatnim detaljima.

Srednjetonske frekvencije upravlja snažnim drajverom od 4″, dok niskim frekvencijama upravlja dvostruki 6-1/2″ woofer. Ovi drajveri koriste jedinstvenu Wharfedaleovu matričnu dijafragmu od tkanih staklenih vlakana. Materijal je i lagan i krut, dajući vozačima realističan napad i propadanje. Srednjotonci i niskotonci smješteni su u šasiji od tlačno lijevanog aluminija i imaju strukturu motora s niskom distorzijom.

Precizne skretnice

Dobri drajveri trebaju izvrsne skretnice kako bi zvučali najbolje što mogu. Wharfedale je proveo stotine sati fino ugađajući skretnicu u AURA 4s, koristeći i naprednu analizu i pažljivo slušanje. Kao rezultat toga, ove skretnice osiguravaju da niskotonci, srednjetonci i visokotonci sviraju točno one frekvencije za koje su dizajnirani, dok prijelaz između zvučnika ostaje besprijekoran. Krug skretnice za visokotonce/srednjetonce postavljen je na vlastitu ploču, odvojenu od sklopa skretnice za niskotonce. To pomaže da se smetnje i preslušavanje ne uključe u jednadžbu.

Prekrasan i pažljivo dizajnirane kutije zvučnika,

AURA 4 je lijepa za pogledati, ali iza te ljepote krije se puno svrhe i promišljenosti. Svaka je kutija izrađen s više slojeva različitog drva što smanjuje problematične rezonancije panela na gotovo nečujno. Nedostatak oštrih kutova pomaže u raspršivanju zvuka dok eliminira odbijajuće refleksije.

Wharfedaleov patentirani SLPP (Slot Loaded Profiled Port) poboljšava izlaz basa. Priključci usmjereni prema dolje usmjeravaju protok zraka iz ormarića prema dolje kroz niz otvora u podnožju svakog zvučnika kako bi se izjednačio tlak zraka u prostoriji i unutar ormarića. Ono što to jednostavno znači je smanjena turbulencija (ili “puhanje”) i povećana učinkovitost.

3-sistemski kompaktni zvučnik

Tip kućišta: Bas refleks

Niskotonac od 6,5″ (150 mm) obložen fiberglasom

Srednjotonac 4″ (100 mm) obložen fiberglasom

Visokotonac 27 x 90 mm AMT

Osjetljivost (2.83V @ 1m) 89dB

Preporučena snaga pojačala 30-200W

Vršni SPL 107dB

Nazivna impedancija 6 Ohma (kompatibilno 8 Ohma)

Minimalna impedancija 3,1 Ohm

Visina 1107 mm

Širina 286 mm

Dubina 402 mm

Neto težina: 24,5 kg/kom

Brand

WHARFEDALE

Back to Top